Άσμουσεν για εποπτεία τραπεζών

Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι ο ενιαίος φορέας εποπτείας των τραπεζών της ΕΕ μπορεί να λειτουργεί ως το επόμενο καλοκαίρι.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα είναι δυνατόν να προχωρήσει η τραπεζική ένωση χωρίς έναν ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης τραπεζών.

«Ένας

φορέας εποπτείας ο οποίος δεν μπορεί με αξιόπιστο τρόπο να κλείσει μια τράπεζα διότι δεν γνωρίζει τι θα συμβεί είναι σαν μια τίγρη χωρίς δόντια», επισήμανε ο Άσμουσεν μιλώντας σε μια εκδήλωση στην οποία είχαν προσκληθεί ξένοι δημοσιογράφοι στο Βερολίνο.

«Χρειαζόμαστε όλα τα συστατικά στοιχεία μιας τραπεζικής ένωσης - τα χρειαζόμαστε σε επίπεδο που να αποτελούν ένα ενιαίο εργαλείο και επίσης νομίζω ότι μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό ως το επόμενο καλοκαίρι, εάν εργαστούμε σκληρά».

Εξάλλου ο Άσμουσεν προέβλεψε ότι η ανάπτυξη της Γερμανίας θα επιταχυνθεί το δεύτερο τρίμηνο φέτος αλλά προειδοποίησε πως η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κινδυνεύει να γίνει ο «ασθενής της Ευρώπης» εάν η κυβέρνηση της χώρας δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,1% του ΑΕΠ της τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αποφεύγοντας μετά βίας την ύφεση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα