«Αστειάκι» Κάμερον για... «κόκκινο χαλί»

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αστειεύτηκε "κατά το ήμισυ", όταν δήλωσε στο περιθώριο της G20, έτοιμος να "στρώσει το κόκκινο χαλί" για τις εταιρείες που προσπαθούν να γλυτώσουν από την φορολογία στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το 10 της Ντάουνινγκ Στρίτ.

"Ο πρωθυπουργός που απαντούσε σε μια ερώτηση, αστειευόταν κατά το ήμισυ, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό σημείο σε ό,τι είπε για το ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς", δήλωσε σε μια ομάδα δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

"Τασσόμεθα υπέρ της

φιλοξενίας επιχειρήσεων στο έδαφος μας για να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας", πρόσθεσε.

Η δήλωση του Κάμερον, σε μια σύνοδο επικεφαλής επιχειρήσεων στο Λος Κάμπος (Μεξικό), έγινε δεκτή με ειρωνεία από τον Γάλλο υπουργό Εργασίας Μισέλ Σαπέν.

"Νομίζω ότι είναι μια δήλωση που του ξέφυγε", αναφώνησε ο Σαπέν. "Δεν ξέρω πώς θα στρώσουν το κόκκινο χαλί στο κανάλι της Μάγχης, αλλά κινδυνεύει να βραχεί", σημείωσε.

Ο Κάμερον έθεσε στο στόχαστρο το σχέδιο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αυξήσει τη φορολόγηση των πλουσιότερων φορολογούμενων.

"Όταν η Γαλλία θα επιβάλει ένα ποσοστό 75% για την ανώτατη κλίμακα του φόρου εισοδήματος, θα στρώσουμε το κόκκινο χαλί, και θα δεχτούμε περισσότερες γαλλικές εταιρείες, οι οποίες θα πληρώνουν τους φόρους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο", τόνισε.

"Με αυτό θα πληρώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες μας και τα σχολεία μας", δήλωσε.

Ο κ. Κάμερον υπενθύμισε ότι εκείνος είχε μειώσει την φορολόγηση των πολύ υψηλών εισοδημάτων στη Βρετανία.

Στην πραγματικότητα, ο Κάμερον είχε κάνει ένα παρόμοιο σχόλιο τον περασμένο Ιανουάριο, για να χλευάσει την προτεινόμενη εισαγωγή ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών που υποστηριζόταν από τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Αυτό το φορολογικό σχέδιο είναι "παρανοϊκό" και "υπερβολικό" είχε πει σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες στο τέλος της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Στο πνεύμα του υγιούς ανταγωνισμού με τη Γαλλία, αν η Γαλλία θέλει έναν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, η πόρτα θα είναι ανοιχτή και θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε πολλές γαλλικές τράπεζες, επιχειρήσεις και άλλους στο Ηνωμένο Βασίλειο" είχε δηλώσει τότε χαριτολογώντας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα