Αυλαία στο μπάσκετ ανδρών

Πέφτει σήμερα η αυλαία στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ ανδρών και οι εκκρεμότητες είναι λιγοστές. Ο Ολυμπιακός «σφραγίζει» την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ με νίκη στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό των Ιλισίων απέναντι στον Ηλυσιακό, ενώ η μοναδική θέση που οδηγεί στην Α2 (από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Πανελλήνιος) έχει καπαρωθεί προ πολλού από το Μαρούσι των χιλίων προβλημάτωνΟ

Παναθηναϊκός, που χθες συνέτριψε με 100-57 τον Κολοσσό, θα είναι δεύτερος (εφόσον δεν γίνει η μεγάλη έκπληξη στα Ιλίσια) και οι Ροδίτες τρίτοι.

Όσον αφορά στην τέταρτη θέση, θα την καταλάβει ο Πανιώνιος, εφόσον δεν χάσει στην Καβάλα και ταυτόχρονα δεν νικήσει ο ΚΑΟΔ τον ΑΓΟΡ στην Κρήτη. Το Ρέθυμνο αν χάσει σε κάθε περίπτωση θα είναι πέμπτο, ενώ το ίδιο θα συμβεί αν νικήσει και το ίδιο κάνουν οι «κυανέρυθροι» στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Για την έκτη θέση, που οδηγεί σε αποφυγή «αιωνίων» στην πρώτη φάση των πλέι οφ, θα την καταλάβει η Καβάλα αν νικήσει τον Πανιώνιο, ενώ εφόσον χάσει και περάσει ο Άρης από το Περιστέρι, έκτοι θα είναι οι Θεσσαλονικείς. Τέλος, για την όγδοη θέση, όλα εξαρτώνται από τον ΚΑΟΔ. Αν οι Δραμινοί κερδίσουν στο Ρέθυμνο, παίρνουν το τελευταίο εισιτήριο των play offs. Αν χάσουν, ωστόσο, αυτό πηγαίνει στα χέρια του ΠΑΟΚ που έχει ρεπό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

(10/4) Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 100-57
Καβάλα-Πανιώνιος

Περιστέρι-Άρης

Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ

Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας

Ηλυσιακός-Ολυμπιακός

Ρεπό: ΠΑΟΚ

Όλοι οι αγώνες ξεκινάνε στις 16:30.

Τα πλέι οφ θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα. Η πρώτη φάση (προκρίνεται η ομάδα στις δύο νίκες με σύστημα διεξαγωγής 1-1-1) θα ξεκινήσει Τετάρτη και Πέμπτη του Πάσχα και τα παιχνίδια θα γίνονται ανά δύο μέρες. Θα ακολουθήσει η ημιτελική φάση (προκρίνεται η ομάδα με τρεις νίκες με σύστημα διεξαγωγής (2-2-1). Η σειρά των τελικών είναι άγνωστο αν θα αρχίσει πριν ή μετά το Φάιναλ 4. Οι «αιώνιοι», που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες (με σύστημα διεξαγωγής 1-1-1-1-1), δεν επιθυμούν να αρχίσουν οι τελικοί πριν το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, να διακοπούν και να συνεχιστούν μετά, αλλά να γίνουν μια και καλή μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους για την Ευρωλίγκα.

Αυτό, ωστόσο, βρίσκει κάθετα αντίθετη την ΕΟΚ, που έχει ζητήσει να τελειώσει η σεζόν το αργότερο στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Μαΐου, καθώς ακολουθεί η προετοιμασία της Εθνικής για το Προολυμπιακό Τουρνουά (2-8 Ιουλίου στη Βενεζουέλα).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυλαία,avlaia