Μπάσκετ: Υποβιβάζεται ο Πανελευσινιακός

Αντίο στην Α1 είπε ουσιαστικά ο Πανελευσινιακός μετά την εντός έδρας ήττα από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Η 23η αγωνιστική «σημαδεύτηκε» από άλλα δύο... «διπλά», του ΠΑΟΚ στην Κηφισιά και του ΚΑΟΔ στην Πάτρα.

Με τους «συνήθεις ύποπτους», Χέρστον, Μεσά-Μπονσού, Σάκοτα και Ντελινικάιτις, η ΑΕΚ

έκανε νίκησε εύκολα τα Τρίκαλα με 96-73 και παραμένει σε τροχιά εισόδου στην τετράδα της Α1 μπάσκετ.

Το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» από την τελετή απόσυρσης της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου, με τους παίκτες της Ένωσης να αφιερώνουν τη νίκη στον «Παγκόσμιο» και τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ο Χέρστον με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων» που έφτασαν τις 6 σερί νίκες, ενώ εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς ήταν οι Μενσά-Μπονσού που έκανε ξανά νταμπλ-νταμπλ σε πόντους (15) και ριμπάουντ (17). Με 16 πόντους τελείωσε το ματς ο Σάκοτα και 13 ο Ντελινικάιτις.

Με δύο «φαρμακερά» σουτ τριών πόντων στο τελευταίο ενάμιση λεπτό από τους Τσόχλα και Κάρτερ, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από το «Ζηρίνειο» με 62-60 επί της Νέας Κηφισιάς.

Στο 38:37 της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 58-56, αλλά με «βόμβα» του Τσόχλα οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα (59-58). Ο Σάιλας με δύο βολές έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα των βορείων προαστίων (60-59), αλλά την τελευταία λέξη στο παιχνίδί είχε ο Κάρτερ.

Με τρίποντο του Αμερικανού 52'' πριν τη λήξη διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, χάρις στο οποίο η ομάδα του Μαρκόπουλου παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Στην Α2 θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν, μετά τον Πανιώνιο και ο Πανελευσινιακός, μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 70-72. Το καλάθι του Ματζέτ ένα λεπτό πριν τη λήξη έμελε να κρίνει την αναμέτρηση στο Θριάσιο, χάρις στην οποία οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία στην πρώτη τους παρουσία σε αυτή.

Πολύ πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του, ο Κολοσσός Ρόδου επιβλήθηκε του Ρεθύμνου. Το τελικό 77-63 έφερε την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της θέσης της στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Ο Βασίλης Τολιόπουλος με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ από τους Κρητικούς που απογοήτευσαν διασώθηκε μόνο ο Χόλις με 13 πόντους.

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε στην Πάτρα ο ΚΑΟΔ με το «διπλό» επί του Απόλλωνα (67-63). Οι Δραμινοί που είχαν το προβάδισμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό διατήρησαν «ζωντανές» τις ελπίδες τους για τη συμμετοχή στα πλέι οφ, σε αντίθεση με τους «Αχαιούς», που μετά την 5η εντός έδρας ήττα τους και 14η συνολικά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της πρώτης οκτάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα