«Μπλόκο» στη βοήθεια για τα θύματα του Σάντι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άσκησε πιέσεις στη ρεπουμπλικανική πτέρυγα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να ψηφίσει «χωρίς χρονοτριβή» υπέρ της παροχής βοήθειας στα θύματα της φονικής θεομηνίας Σάντι.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει από το Κογκρέσο μία αύξηση 60 δισ. επιπλέον από τον προϋπολογισμό για να διατεθούν στις περιοχές στα βορειοανατολικά παράλια που επλήγησαν από τον Σάντι στα τέλη Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, η Γερουσία ενέκρινε τα επιπλέον 60,4 δισεκ.
δολάρια, όμως η Βουλή -στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί-δεν έχει εγγράψει το θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση, στα πλαίσια της οποίας ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για να αποφευχθεί το «δημοσιονομικό βάραθρο», η οποία λήγει αύριο.

«Ζητώ συγκεκριμένα από τους Ρεπουμπλικανούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων να κάνουν το ίδιο με τους Γερουσιας΄τες, να υποβάλουν προς ψήφιση αυτό το σημαντικό αίτημα σήμερα και να το εγκρίνουν χωρίς χρονοτριβή για τους Αμερικανούς συμπατριώτες μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Ομπάμα, ο οποίος είχε και τηλεφωνική συνδιάλεξη για το θέμα αυτό με τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Κρίστι και ο ομόλογός του της Νέας Υόρκης, Δημοκρατικός, Άντριου Κουόμο εκφράζουν την οργή τους: «με όσα οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, τα εκατ. των κατοίκων τους και οι μικρές μας επιχειρήσεις πέρασαν και υπέφεραν, αυτή η εξακολουθητική αδιαφορία και τούτη η αδράνεια από τη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι αδικαιολόγητη».

«Όταν οι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται σε ανάγκη ερχόμαστε να τους βοηθήσουμε. Αυτή η παράδοση εγκαταλείφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τη χθεσινή νύκτα», σημειώνουν οι δύο κυβερνήτες.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής του Λονγκ Άιλαντ έφθασε μάλιστα να ονειδίσει το ίδιο του το κόμμα: «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διαμηνύει πως είναι το ‘κόμμα των οικογενειακών αξιών'. Την περασμένη νύκτα έστρεψε τα νώτα του στις πιο θεμελιώδεις από όλες τις αξίες, αυτές του να προσφέρεις φαγητό, στέγη, ρουχισμό και βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν από μία φυσική καταστροφή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα