«Μπορούμε με όλους»

Ο Κροάτης γκαρντ Ρόκο Ούκιτς μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Κυριακίδη για την Ευρωλίγκα, την απόδοση στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ σχολιάζει και την αποχώρηση του Τζέισον Καπόνο από την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο του ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ με 87-70 και πλέον στρέφει την

προσοχή του στην αναμέτρηση με τη Μάλαγα στην Ισπανία (8/3), για τη 10η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας.

ΟΚροάτης γκαρντ, Ρόκο Ούκιτς, η αγωνιστική άνοδος του οποίου βοήθησε το "τριφύλλι" όχι μόνο να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας, αλλάκαι να φτάσει στη νίκη στους κρίσιμους ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και την Εφές στο ΟΑΚΑ, μιλάει στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Κυριακίδη για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα, τη δική του απόδοσηστις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ σχολιάζει και την αποχώρηση του ΤζέισονΚαπόνο από την ομάδα.

Απέναντι στον ΚΑΟΔ, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε λίγο στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στο τέλος νίκησε άνετα. Πώς σου φάνηκε η απόδοσή σας;

"Ήταν αναμενόμενο: περίεργες συνθήκες, χωρίς κόσμο, κάποιοι τραυματισμοί. Μερικές φορές χρειάζεται ναβρεις ρυθμό, πόσω μάλλον όταν αντιμετωπίζεις μια καθόλου κακή ομάδα, όπως ο ΚΑΟΔ. Έπαιξαν αξιοπρεπέστατα, μένοντας κοντά στο σκορ μέχρι το 15'. Μετά, πήραμε τον έλεγχο του ματς και νικήσαμε εύκολα."

Μήπως είχατε και το μυαλό σας στη Μάλαγα;

"Καθόλου.Έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι. Θα αναλύσουμε σε βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού της Μάλαγα, ώστε να είμαστεέτοιμοι."

Πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος αγώνας;

"Μπορείνα αποβεί πολύ κρίσιμος γιατί ενδεχόμενη νίκη μας θα μας οδηγήσει ακόμαπιο κοντά στον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μας αυτή τη σεζόν. Κάθε ματς έχει τη δική του σημασία, αλλά ειδικά αυτό είναι αρκετά ιδιαίτερο."

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στον όμιλο;

"Γιατίόχι; Ειλικρινά, δεν βλέπω να υπάρχει καμία ομάδα πολύ καλύτερη από μας στο γκρουπ μας. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στα τελευταία παιχνίδια,πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλους. Είμαστε ικανοί να διεκδικήσουμε τη νίκη σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες και με τέσσερα ή πέντε νικηφόρα αποτελέσματα, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε και τη βαθμολογική μας θέση."

Κατά τη γνώμη σου, ο αγώνας-κλειδί για να επιτευχθεί αυτό είναι εκείνος με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη;

"Δενμπορώ να φτάσω τόσο μακριά. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στον όμιλό μας. Βλέπουμε στο τέλος του κάθε ματς πού μπορούμε να φτάσουμε."

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεσαι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση. Τι έχει αλλάξει;

"Ήμουνεπιθετικός στην άμυνα από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Ξέρω ότι όταν σκοράρεις, ο κόσμος εκτιμά ό,τι κάνεις και στην άμυνα. Όμως, αυτή είναι η δουλειά μου. Θεωρώ τον εαυτό μου αξιοπρεπή αμυντικό, αλλά για ναείμαι ειλικρινής, οι ψηλοί μας - και ειδικά ο Λασμέ- με βοηθούν πολύ. Όποιος αντίπαλος με περάσει, έχει να τα βάλει μαζί του. Κάνει τάπες, αλλοιώνει σουτ και με κάνει κι εμένα να φαίνομαι καλύτερος επειδή ο παίκτης που μαρκάρω δεν σκοράρει πολύ. Έχω μεγάλη βοήθεια στην αντιμετώπιση των πικ εν ρολ. Επομένως, η άμυνα είναι ομαδική δουλειά. Ανη ομάδα σου παίζει καλή άμυνα, φαίνεσαι κι εσύ καλός. Αν, όμως, δεν παίζει καλά, ακόμη κι αν είσαι ο κορυφαίος αμυντικός του κόσμου, θα δείχνεις πολύ χειρότερος."

Ήταν και ζήτημα ψυχολογίας για σένα, ώστε να μπεις στη νοοτροπία της ομάδας;

"Όχικαι τόσο. Το σημαντικότερο στοιχείο θα έλεγα ότι είναι τα λεπτά συμμετοχής. Αν τα έχεις, νιώθεις άνετα. Ότι είσαι σημαντικός στην ομάδα.Αν, όμως, παίζεις τέσσερα πεντάλεπτα αντί για είκοσι λεπτά συνεχόμενα, νιώθεις περισσότερο ανασφαλής και δεν μπορείς να αποδώσεις σύμφωνα με τις δυνατότητές σου. Όμως, ο προπονητής είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις και κρίνει ποιο είναι το καλύτερο για την ομάδα. Εγώ προσπαθώ να προσαρμοστώ και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ."

Θα ήθελα ένα σχόλιο για την αποχώρηση του Τζέισον Καπόνο. Ήταν σοκ για εσάς;

"Ήτανλιγάκι παράξενο για όλους μας στην ομάδα. Δεν θα έλεγα ότι ήταν σοκ, σίγουρα όμως ήταν μια έκπληξη. Αυτά, όμως, συμβαίνουν στον επαγγελματικόαθλητισμό αρκετά συχνά. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το διαχειριστούμε."

Μίλησες μαζί του;

"Ναι, μιλάω πολύ συχνά μαζί του. Είναι φίλος μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχει τους λόγους του. Αν εκείνος είπε ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος συμμετοχής του, τότε αυτό θα είναι (γέλια)!"

Keywords
Τυχαία Θέματα