Χειμωνιάτικο σκηνικό

Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Κυριακή.

Σήμερα Σάββατο, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τους 7 βαθμούς, ενώ θυελλώδεις είναι οι άνεμοι στα πελάγη που φθάνουν τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια.

Οι άνεμοι αναμένεται
να ενισχυθούν την Κυριακή, ενώ την ίδια μέρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, κατά τόπους ισχυρές, ενώ σε εξίσου χαμηλά επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες.

Ειδικότερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρια και ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα