Χειρότερο το 13' «δείχνει» δημοσκόπηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για «Το Βήμα».

Σύμφωναμε τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012, η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, να καταπολεμήσει πρώτα απ’ όλα τη φοροδιαφυγή και να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που

απαιτούνται ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 22,6% έναντι 21,5% της ΝΔ, η Χρυσή Αυγή είναι στην τρίτη θέση με 9,8%, το ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη με 6,2%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ 5,2%, ΔΗΜΑΡ 5%, και Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με άνω του 50% στην παράσταση νίκης.

Η κοινή γνώμη απορρίπτει τόσο την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 77,3% των ερωτηθέντων είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, με το αντίστοιχο ποσοστό να φθάνει στο 79,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται με ποσοστό 46,1% καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον κ. Τσίπρα να περιορίζεται στο 31,4%.

Το76,5% υποστηρίζει την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ, ενώ το 64% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι το 2013 θα είναι χειρότερο για τη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα