«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη»

Την πεποίθηση πως το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας είναι μόνο το πρώτο από τα πολλά βήματα που θα πρέπει να γίνουν για μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Ευρωζώνης εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της Βαλτικής η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε πως το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι το πρώτο βήμα και πως ακόμα περισσότερα θα ακολουθήσουν. «Δεν υπάρχουν όρια και υπάρχουν και άλλα σχέδια για
τα οποία θα συνεργαστούμε στενά στην Ε.Ε» πρόσθεσε. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην Κομισιόν».

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκαν ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο. «Η εν λόγω πρόταση, σε ό,τι μας αφορά, βρίσκεται πάντοτε πάνω στο τραπέζι, την θεωρούμε διαρθρωτικού χαρακτήρα», επεσήμανε ο κ. Μοσκοβισί. Επιπλέον ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι είναι αναγκαία κάποια μορφή τραπεζικής ένωσης στην ευρωζώνη, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν διάφορες καταστάσεις. Ο κ. Γιουνκέρ υπενθύμισε ότι ήδη από το 2010 πρότεινε τα ευρωομόλογα, προσθέτοντας ότι σήμερα «ο δημόσιος διάλογος πάνω στο θέμα αυτό πρέπει να γίνει με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα». 
Keywords
Τυχαία Θέματα