Χριστόφιας για τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, για το γεγονός ότι «δυστυχώς, στο Γκριντρι (Greentree) δεν έγινε κατορθωτό να γίνει μεγάλο βήμα για να υπάρξει στροφή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

Ο Κύπριος ηγέτης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Λονγκ 'Άιλαντ της Νέας Υόρκης, υπογράμμισε: «Ο στόχος μέχρι τότε (τη νέα κοινή συνάντηση τον ερχόμενο Ιανουάριο) είναι να γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές στα διάφορα ουσιώδη θέματα

του Κυπριακού, πράγμα δύσκολο, έχοντας υπόψη τις διαφορές. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας υποστήριξε ότι «όσο διαρκούν οι συνομιλίες, θα επιδεικνύουμε καλή θέληση και θα είμαστε έτοιμοι για λύση η οποία να είναι συμφωνημένη, λειτουργική, να στηρίζεται σε αρχές και να υπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα ολόκληρου του κυπριακού λαού».

Σε δήλωσή του, μετά τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι επειδή δεν έγινε κατορθωτό να γίνει το μεγάλο βήμα, «γι' αυτό ο ΓΓ, συνεκτιμώντας μαζί μας τα αποτελέσματα της συνάντησης, αλλά και της εντατικής φάσης των διαπραγματεύσεων, πρότεινε να συναντηθούμε ξανά περί τα μέσα του ερχόμενου Γενάρη», μάλλον στον ίδιο χώρο της Νέας Υόρκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα