Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν σήμερα σε μία επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση και αξιωματούχους της ασφάλειας.

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε έξω από ένα τέμενος, στην Παρατσινάρ, κεντρική πόλη της περιοχής Κουράμ, μετά την προσευχή της Παρασκευής, στην τελευταία επίθεση σουνιτών ανταρτών εναντίον σιιτών.

«Από την επίθεση υπάρχουν πολλά θύματα. Έχουμε 21 σορούς και 10 από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε

ο Λιάκατ Μπάνγκας, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής, στο Ρόιτερς.

Ο Φαζάλ Σαΐντ, ηγέτης μίας ομάδας που έχει αποσχιστεί από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Βάλαμε στο στόχαστρό μας την σιιτική κοινότητα στην Παρατσινάρ διότι έχει εμπλακεί σε δραστηριότητες εναντίον μας», δήλωσε ο Σαΐντ μέσω τηλεφώνου στο Ρόιτερς.

«Επίσης προειδοποιούμε την διοίκηση της Παρατσινάρ να σταματήσει να παίρνει το μέρος της σιιτικής κοινότητας σε όλες μας τις διαφορές», πρόσθεσε.

Η περιοχή Κουράμ είναι η μοναδική στη μεθόριο με το Αφγανιστάν όπου ζει μεγάλη κοινότητα σιιτών και συχνά σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις με τους σουνίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα