Δεκάδες νεκροί στη Συρία

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα 31 ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και 10 διαδηλωτές στη Χομς, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον μίας διαδήλωσης στη συνοικία Μπαμπ Χουντ, όπως δήλωσε ο ακτιβιστής Άμπου Ίμαντ από τη Χομς, προσθέτοντας ότι από τους όλμους επλήγη και το τέμενος αλ Χανάμπλε στη συνοικία Μπαμπ Ντρέιμπ την ώρα που έβγαιναν από αυτό οι πιστοί.

«Τριάντα
άρματα μάχης εισέβαλαν στη γειτονιά μου σήμερα το πρωί και βάλλουν με τα πυροβόλα εναντίον των σπιτιών», δήλωσε από τη μεριά του ο Καράμ Άμπου Ραμπέα, κάτοικος της συνοικίας Καρμ αλ Ζεϊτούν της Χομς.

Η Τοπική Επιτροπή Συντονισμού, μία οργάνωση της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χομς, τρεις στην επαρχία Χομς, δύο στην Ιντλίμπ και δύο στη Δαμασκό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεσήμανε ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δύο ανθρώπους στη διάρκεια ερευνών σε σπίτια σε μία περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και τρεις ακόμη στην πόλη Χάμα.

«Φοβόμαστε μία ευρεία επιχείρηση όπως αυτή στη Μπάμπα Αμρ», σημείωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Σημαντικός αριθμός αρμάτων μάχης και στρατιωτών έχουν αναπτυχθεί στη Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον Μίλαντ Φαντλ, ακτιβιστή της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.

Σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν εναντίον το καθεστώτος του Άσαντ και για να αποτίσουν φόρο τιμής στην κουρδική κοινότητα, η εξέγερση της οποίας στο Καμίσλι είχε κατασταλεί με βίαιο τρόπο πριν οκτώ χρόνια.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χρήζουν επισιτιστικής βοήθειας στη Συρία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποτιμήσει τις ανάγκες σε αρκετές πόλεις της χώρας, μεταξύ τους η Χομς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα