Δεμένα πλοία τελικά Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη

Εμμένει στην απόφαση της η ΠΝΟ και κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ επικύρωσε την απόφαση  για απεργιακή κινητοποίηση με ψήφους 14 - 1. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και

να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γ. Χαλάς υποστήριξε ότι θα 'πρεπε να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την απεργία δεν έχει αλλάξει, τονίζοντας πως «η μόνη αντίδραση που έχουμε, είναι να αμυνθούμε μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων».


Αναφερόμενος εξάλλου στις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων και εμπορικών φορέων για την απεργία, απέδωσε την επιλογή του χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές για τον Οίκο Ναύτου μέσα στις εορτές. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, είτε αυτά αφορούν τα εργασιακά είτε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο Πάσχα», διεμήνυσε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων.

Πάντως κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς έχουν αντιδράσει στο ενδεχόμενο να μείνουν δεμένα τα πλοία το Πάσχα και ήδη αγρότες από την Κρήτη αναζητούν άλλους τρόπους μεταφοράς των αγροτικών τους προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα