Δεν χρειάζονται νέες προτάσεις για την κρίση

Οι προτάσεις για νέα εργαλεία με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι πάντα χρήσιμες και οι κυβερνήσεις θα πρέπει αντίθετα να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των συμφωνημένων μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν χρειαζόμαστε συνεχώς και νέες προτάσεις... σαν να μην είχαν γίνει συγκεκριμένες συμφωνίες πριν από λίγο καιρό», δήλωσε ο Σόιμπλε
μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Αντί να γίνονται υποθέσεις για νέες λύσεις και να δημιουργούνται εντελώς εξωπραγματικές προσδοκίες, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εφαρμόσουν ότι έχει ήδη συμφωνηθεί, πρόσθεσε.

Ο Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι οι κανονισμοί που διέπουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) «περιγράφονται λεπτομερώς στη συνθήκη» και περιλαμβάνουν την πιθανότητα αγορών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

«Όλες αυτές οι υποθέσεις προκαλούν έκπληξη καθώς αυτό το θέμα ρυθμίζεται ξεκάθαρα στις συνθήκες», δήλωσε.

Μοσχοβισί: Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης θα εκφράσει ο Πιερ Μοσχοβισί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Θα εξηγήσω τη δημοσιονομική μας κατάσταση και θα επαναλάβω πως οι δεσμεύσεις της χώρας μου θα τηρηθούν,» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός προσερχόμενος στη συνάντηση.

Ο Μοσχοβισί σημείωσε πως η Γαλλία θα πετύχει το στόχο για έλλειμμα 4,5% του ΑΕΠ το 2013 και ισοσκέλιση του προϋπολογισμού έως το 2017.

«Η Γαλλία έχει  τους πόρους για να εφαρμόσει μία πολιτική ανάπτυξης και να σεβαστεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός. Ερωτηθείς για το να θα είναι υποψήφιος να αναλάβει την προεδρία του Eurogroup απάντησε αρνητικά.
  
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα