Αναμένεται έκθεση για τη χρήση χημικών όπλων

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει εντός της εβδομάδας ο Λευκός Οίκος έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, όπως δήλωσεο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Τζέι Καρνει επανέλαβε πως ο Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ στην επίθεση της συριακής κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές επιλογές στο τραπέζι και όχι μόνο η χρήση βίας. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ηγαλλική προεδρία την Πέμπτη

ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον πρόεδρο του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού.

"Οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα πρέπει να είναι στοχευμένη και να μην είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χρήση των χημικών όπλων αποτελεί σφάλμα και δεν θα πρέπει να μείνουμε αδρανείς".

Τηνίδια ώρα, ο Ιρανός υπουργός άμυνας προειδοποίησε πως μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα απειλούσε την ασφάλεια και τη σταθερότητα σ' όλην την περιοχή.

Νωρίτερα, ο Φρανσουά Ολαντ προειδοποίησε πως ο εμφύλιος στη Συρία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη, και πρόσθεσε πως η χώρα του είναι "έτοιμη να τιμωρήσει αυτούς που έλαβαν την αναίσχυντη απόφαση να ρίξουν αέρια σε αθώους".

Εν τω μεταξύ, σκληρή γλώσσα εναντίον των δυτικών χωρών χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης τονίζοντας πως η Δύση συμπεριφέρεται στον μουσουλμανικό κόσμο «όπως ένας πίθηκος με μια χειροβομβίδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα