Δεν έχει προγραμματιστεί Συμβούλιο Αρχηγών

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, είναι φυσικό να υπάρχουν και τριβές στην κυβέρνηση, προκύπτουν από την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου», οι οποίες προσέθεταν: «Δεν είναι κυβέρνηση κοινού παρανομαστή είναι κυβέρνηση υπουργών που έχουν διαφορετική ιδεολογική αφετηρία αλλά δεν λειτουργούν ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους».

Τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είναι προφανές ότι δεν αλλάζουν και δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας συνάντησης,
σχολίαζαν, νωρίτερα, κύκλοι της ΝΔ για το ενδεχόμενο νέας σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οφείλουμε να συνθέτουμε απόψεις και ορισμένες φορές τα θέματα μπορεί να επιλύονται και σε υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός.

Συναντήσεις θα έχει από αύριο με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ο κ. Παπαδήμος, αρχής γενομένης από τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού τέθηκαν επί τάπητος θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αποφασίσθηκε, έως τις 10 Ιανουαρίου, να έχει έρθει στη Βουλή επεξεργασμένο το νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη.

Προβλέπονται σημαντικές αλλαγές που προωθούνται μέσα από 120 ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως διαδικασίες εξπρές για τα συναινετικά διαζύγια με κοινή δήλωση των συζύγων στο αρμόδιο ληξιαρχείο, επέκταση του ωραρίου των δικαστηρίων κατά δυο ώρες, καθώς και ταχύτερη εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων

Μια νέα κόντρα χρωμάτισε το σημερινό υπουργικό Συμβούλιο, με φόντο την επίσπευση συναινετικού διαζυγίου. Υπέρμαχος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «κάνουν λάθος όσοι κραυγάζουν περί του αντιθέτου».

Αιχμηρή και η απάντηση του υπουργού μεταφορών Μάκη Βορίδη: «εδώ δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση τριών εταίρων και πρέπει να σέβεσαι τις ιεδολογικής προσέγγιση των άλλων».

Ο πρωθυπουργός έσπευσε κατευναστικά.

«Η πιο γρήγορη απονομή δικαιοσύνης είναι μέσα στο μνημόνιο άρα είναι έργο αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών Σταύρος Δήμας, προτείνοντας παράλληλα τα νομοσχέδια να έρχονται επεξεργασμένα στο υπουργικό συμβούλιο και η βουλή να δίνει την τελική λύση.
Keywords
Τυχαία Θέματα