«Δεν είμαστε μόνοι μας»

Τη βεβαιότητα ότι σε αυτήν την κρίση η Ευρώπη θα βγει νικήτρια μαζί με την Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Η τρόικα του 984» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τον Σταμάτη Ζαχαρό και τον Νεκτάριο Νώτη, ο κ.

Καρβούνης δήλωσε ότι, «οι εταίροι δεσμεύονται ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα η οποία σίγουρα δεν θα έχει πετύχει το 100% των στόχων που έχουν τεθεί» και πρόσθεσε: «Όταν μια χώρα προσπαθεί και δεν τα καταφέρνει λόγω εξωγενών παραγόντων - της ύφεσης- η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της χώρας. Και ενώ υπάρχουν όρια στη βοήθεια γίνεται μία υπέρβαση και πάμε πιο μακριά. Όταν είμαστε μέσα στην ΕΕ και προσπαθούμε, δεν πρόκειται να αφεθούμε μόνοι μας».

Για το χθεσινό Eurogroup είπε πως «ήταν εξ αρχής γνωστό ότι η Ελλάδα δεν ήταν το βασικό αντικείμενο».

Αναφορικά με το αίτημα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι, «πρώτα θα καταγραφούν τα μεγέθη της οικονομίας και οι προθέσεις της νέας Κυβέρνησης και μετά θα συζητηθεί το όποιο ενδεχόμενο επιμήκυνσης».

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με την αποπληρωμή του ομολόγου, που λήγει τον Αύγουστο

Τέλος, απέδωσε την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΕ στο γεγονός της υιοθέτησης κοινού νομίσματος χωρίς τις συναφείς οικονομικές πολιτικές που αυτή προϋποθέτει. Όπως είπε, «αυτό δεν υπήρχε, γι' αυτό βρισκόμαστε σε κρίση τα τελευταία 2,5 χρόνια. Και σε αυτήν την κρίση η Ευρώπη θα βγει νικήτρια, μαζί με την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα