«Δεν ενημερώθηκα για τη λίστα»

«Δενενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώγια το περιεχόμενο ή για τη διαχείρισητης λίστας Λαγκάρντ», σημειώνει -σύμφωνα με πληροφορίες- στο τετρασέλιδουπόμνημα του ο πρώην πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου.

Οκ. Παπανδρέου τονίζει ότι ενημερώθηκεστα μέσα περίπου του 2010 από τον τότευπουργό Οικονομικών για τη δυνατότητααπόκτησης στοιχείων που αφορούσανκαταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό καιόπως

επισημαίνει έδωσε εντολή να γίνουνόλες οι αναγκαίες ενέργειες για τηναπόκτηση τους.

Προσθέτειδε ότι όταν ενημερώθηκε και πάλι απότον Υπουργό Οικονομικών για την παραλαβήτου υλικού επανέλαβε την εντολή του ναγίνουν οι δέουσες ενέργειες για τηναξιοποίηση των στοιχείων. Αρνείταιπάντως ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσεαντικείμενο σύσκεψης με τον ίδιο παρόνταή συζήτησης με τον τότε διοικητή τηςΕΥΠ Κώστα Μπίκα, όπως έχει καταγγελθεί.

Στησυνεδρίαση της προανακριτικής επικράτησεένταση νωρίτερα όταν βουλευτές της ΝΔκατήγγειλαν ότι υπήρξε αλλοίωση τηςλίστας Λαγκάρντ και από τον δημοσιογράφοΚώστα Βαξεβάνη με αποτέλεσμα να ζητείταιη επανάκληση του στην επιτροπή.

«Πλήρεςσαφές και επαρκέστατο χαρακτηρίζουντο υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργούσυνεργάτες του τονίζοντας ότι δίνειαπαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα».

Διαβάστε προηγούμενη σχετική είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα