«Δεν έβαλε βέτο η τρόικα»

«Ητρόικα δεν έβαλε κανένα βέτο για τησυγχώνευση Eurobankκαι Εθνικής», τόνισε πριν από λίγο απότο βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών,Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι ησημερινή εξέλιξη δεν σημαίνει ότιναυάγησε το εγχείρημα και συνέστησε σεόλους να μην προτρέχουν.Επίσης,υπογράμμισε εκ νέου ότι υπάρχει απόλυτηεγγύηση για τις καταθέσεις

και για τιςθέσεις εργασίας στις δύο τράπεζες,σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείςδεν κλείνουμε πιστωτικά ιδρύματα όπωςσυνέβη σε άλλες χώρες».

Αύριοστις 4 το απόγευμα, θα έχει και νέασυνάντηση με τους επικεφαλής τωνδανειστών, οι οποίοι στις 10 το πρωί, θαέχουν συνεργασία με τον πρόεδρο τουΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «οικαταθέσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες», μιλώντας από το βήματης Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων για το ΤαχυδρομικόΤαμιευτήριο. Οκ. Στουρνάρας τόνισε ότι «σήμερα βρισκόμαστεστο τελευταίο στάδιο της ανακεφαλαιοποίησηςτων τραπεζών και εως το τέλος Απριλίουθα ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικούκεφαλαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα