«Δεν συναινούμε στη διάλυση της κοινωνίας»

"Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα" επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο κ. Τσίπρας απορρίπτει εκ νέου κάθε λογική συναίνεσης τονίζοντας πως δεν θα συναινέσει στη
διάλυση της κοινωνίας. "Δεν κατάλαβα γιατί μας φώναξε ο Παπανδρέου, για να μας πει ότι το πρόγραμμα πάει καλά, ότι ούτως ή άλλως θα προχωρήσει μόνος του και εκλογές θα κάνει το 2013"; διερωτάται ο κ. Τσίπρας καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να "πάει να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν".

    Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως ο Πρωθυπουργός παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί στηρίζεται στο φόβο της κοινωνίας και χαρακτηρίζει πολιτικό το έλλειμμα ηγεσίας της χώρας απορρίπτοντας τις προτάσεις για κυβέρνηση προσωπικοτήτων. " Η λύση τεχνοκρατών είναι πολιτική επιλογή για να εφαρμοστεί πιστά και δίχως τον αντιπερισπασμό του πολιτικού κόστους η πολιτική του Μνημονίου" τονίζει ξεκαθαρίζοντας πως η "έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί στόχο του προοδευτικού κινήματος " και πως για να μειωθεί το έλλειμμα απαιτείται "αναδιανομή του πλούτου και παραγωγική ανασυγκρότηση."

    Τέλος ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το "Κίνημα Αγανακτισμένων Πολιτών" ακηδεμόνευτο, αυθόρμητο και ειρηνικό και προτείνει την εκλογική συνεργασία "από τα αριστερά της αριστεράς ως τον κόσμο και τα στελέχη που εγκαταλείπουν το Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ", όπως το χαρακτηρίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα