«Δεν θα βγούμε από την Ευρωζώνη»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί για να πετύχει τους στόχους της, στέλνει ο Σταύρος Δήμας σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένας χώρος για μικροπολιτικές τακτικές και σημειώνει πως «η έννοια του πολιτικού κόστους στη σημερινή συγκυρία είναι πολυτέλεια».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη, εκφράζει την εκτίμηση πως η χώρα θα παραμείνει στην ενωμένη Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

«Ούτε θα επιστρέψουμε στη δραχμή, ούτε θα βγούμε από την ευρωζώνη. Βέβαια, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πάρα πολύ. Πρέπει όμως να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Από εμάς εξαρτάται. Η Ελλάδα ανήκει στην ενωμένη Ευρώπη και εκεί θα παραμείνει».

Ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, επισημαίνοντας πως «η ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης συμπεριλαμβάνεται στα καθήκοντα της κυβέρνησης και πρέπει να κυρωθεί εγκαίρως».

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει έτοιμος να στηρίξει την ενεργοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τα Σκόπια, ενώ θετικός εμφανίζεται και σε μια ουσιαστική συνεργασία για τα θέματα ενέργειας με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα