«Δέσμευση» για σταθερότητα στην ευρωζώνη

Ο όμιλος των χωρών του ευρώ επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, μετά από την υποβάθμιση των προοπτικών για κάποιες από τις ΑΑΑ χώρες της ευρωζώνης από τη Moody's Investors Service Inc. Η απόφαση της Moody's «επιβεβαιώνει την πολύ ισχυρή αξιολόγηση για μερικά κράτη-μέλη των χωρών της ευρωζώνης, καθώς υποστηρίζονται από τα ισχυρά θεμελιώδη που συνεχίζουν να απολαμβάνουν αυτές και άλλες χώρες της ευρωζώνης», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του.

«Ενάντια σε αυτό το περιβάλλον, επιβεβαιώνουμε την ισχυρή μας δέσμευση για να διασφαλίσουμε την σταθερότητα της ευρωζώνης ως σύνολο».

Η Moody's υποβάθμισε τις προοπτικές για τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο σε negative από stable, επισημαίνοντας την αύξηση της αβεβαιότητας σε σχέση με την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ακόμη επιβεβαίωσε το ΑΑΑ της Φιλανδίας και τη «σταθερή» προοπτική αξιολόγησης. Ο οίκος αξιολόγησης δήλωσε πως οι ενέργειες αυτές για τις προοπτικές των χωρών, αποτυπώνουν το αυξημένο ρίσκο μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ, μιας υψηλής πιθανότητας συλλογικής στήριξης για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης και της στάσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Πηγή:www.capital.gr

 
Keywords
Τυχαία Θέματα