Διαδήλωση για τον φόνο Σενεγαλέζου

Δεκάδες μέλη της αφρικανικής κοινότητας στη Βαρκελώνη διαδήλωσαν σήμερα μετά τη δολοφονία, την προηγουμένη, ενός Σενεγαλέζου σε προάστιο της πόλης με μεγάλο αριθμό μεταναστών, εξέλιξη που εξετράπη σε επεισοδιακές συγκρούσεις και κατέληξε στη σύλληψη τεσσάρων αθίγγανων.

Το δραματικό συμβάν εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στο προάστιο Σαν Μάρτι, όπου κατοικούν πολλοί αφρικανοί μετανάστες και αθίγγανοι.

Έντονος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στην πλευρά του θύτη και του θύματος την ώρα που κάποιοι νεαροί

έπαιζαν ποδόσφαιρο. Ένας από τους δράστες --ο οποίος τους είχε ζητήσει επανειλημμένως να σταματήσουν-- κατέβηκε οπλισμένος, ακολουθούμενος από τους δύο γιους του, που ήσαν επίσης οπλισμένοι και άνοιξαν πυρ.

Το θύμα, ένας 32χρονος Σενεγαλέζος, δέχθηκε τις σφαίρες και υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως αναφέρουν σήμερα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της νύκτας σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, καθιστώντας αναγκαία την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τέσσερα άτομα, όλοι τους ισπανοί υπήκοοι και «μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο αυτουργός της πράξης».

Οι τέσσερις συλληφθέντες, πατέρας και τρις γιοι, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να σκότωσε το θύμα, είναι γνωστοί στις αρχές για το εγκληματικό παρελθόν τους --όπως διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες μετά βίας-- τόνισε αστυνομική πηγή. Ο ένας από τους γιους, ηλικίας 28 ετών, φέρεται ως δράστης του εγκλήματος.

Η καταλανική αστυνομία διατήρησε κατά τη διάρκεια της νύκτας δυνάμεις της στην περιοχή για να αποφευχθεί όποια αναστάτωση και τα μέτρα ασφαλείας διατηρήθηκαν και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα