Διακοπές στα Χανιά

- Ότι και να 'χει ο Κρητικός με λόγια δεν το λέει,
με μαντινάδες χαίρεται, με μαντινάδες κλαίει!
-Οι δρόμοι μας τελειώσανε μα πως να ξεχαστούμε
οι αναμνήσεις μια ζωη στην σκέψη μου θα ζούνε!

Σ' ένα ποικίλο αλλά υπέροχο κλίμα, η γέφυρα που συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, έχει κρατήσει μέσα σε καταπράσινα δάση και απότομα φαράγγια τα καλύτερα αγαθά της φύσης. Αυτό το νησί, το μεγαλύτερο της Ελλάδας,

είναι ένας τόπος με ψηλά βουνά, εύφορες πεδιάδες και καθαρές παραλίες.

Η Κρήτη επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στην ποικιλόμορφη φύση της...δάση από φοινικόδεντρα συναντούν ψηλά βουνά, μαγευτικά οροπέδια και μετά τη θάλασσα. Μια θάλασσα που δεν έχετε ξαναδεί. Γιατί αυτή θα σας κάνει να νιώσετε κομμάτι του κρυμμένου κόσμου της, οι παραλίες θα σας υποδεχτούν με απαλά κύματα που κουβαλούν στοιχεία από αρχαίους πολιτισμούς μακρινών τόπων. Και μετά θα επισκεφθείτε τα διάσημα φαράγγια και τα βαθιά δάση με την άγρια φύση.

Η Κρήτη κουβαλάει, επίσης, μια μακριά ιστορία που φτάνει μέχρι την 7η χιλιετηρίδα π.Χ.. Είναι το νησί που μας έφερε το μινωικό πολιτισμό με τα κτίρια της τέλειας αρχιτεκτονικής και όπου αργότερα ήρθαν τα θρησκευτικά χρόνια του Βυζαντίου από τα οποία έχουν διατηρηθεί ως σήμερα πολλά μοναστήρια. Η Κρήτη καλλιέργησε, επίσης, μια πλούσια κουλτούρα που μας γέννησε τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο και τον Νίκο Καζαντζάκη, που δημιούργησε μοναδικά έθιμα, χορούς και μουσική η οποία δίνει το στίγμα της ακόμα και στη σημερινή μοντέρνα ζωή.

Πρώτος μας σταθμός στο αφιέρωμα στην Κρήτη, τα Χανιά. Στα Χανιά φτάνουμε από τον Πειραιά σε 8,30 ώρες και το ταξίδι μετ' επιστροφής στοιχίζει 140 στο ζευγάρι που θα πάρει μηχανή και θα επιλέξει πρωινό δρομολόγιο (314 ευρώ το βράδυ με καμπίνα) ή 228 ευρώ για το πρωί με το αυτοκίνητο (431 το βράδυ με καμπίνα).

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 19 φαράγγια, διασχίζουν το νομό Χανίων με γνωστότερο αυτό της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο επισκέπτονται πάνω από 300.000 άτομα το χρόνο. Ένας μοναδικός βιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και πλούσια μυθολογία, που φθάνει ως τα προϊστορικά χρόνια.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο σε μία από τις δεκάδες παραλίες του νομού, κάποιες από τις οποίες με μήκος χιλιομέτρων.

Η ιστορία μας καλεί στην αρχαία Απτέρα, τη Φαλάσαρνα, τη Λισσό, αλλά και τη Σούδα, την Αγία Ρουμέλη.

Στο Ακρωτήρι και πάνω στο λόφο του Προφήτη Ηλία, βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων. Του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή δίπλα στο πετρόκτιστο άγαλμα της Ελευθερίας. Τους τάφους επισκέπτεται κάθε χρόνο πλήθος κόσμου.

Την πορεία της τουριστικής κίνησης στο νομό μας αναλύει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ. Μανώλης Γιαννούλης, ο οποίος τονίζει πως οι ξενοδόχοι έχουν μειώσει τις τιμές τους έως και 25%.

Επισκεφθείτε τα Χανιά απολαύστε μοναδική κρητική φιλοξενία, με απίστευτες γεύσεις και απολαύστε το μπάνιο σας σε μοναδικές π
Keywords
Τυχαία Θέματα