Διακοπές στην Κυλλήνη

Ο νομός Ηλείας είναι μία περιοχή πλούσια σε τουριστικά αξιοθέατα, καθώς διαθέτει μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες της χώρας, αλλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία, που αποτελούν πόλος έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Γραφικά χωριά μέσα σε ένα επιβλητικό τοπίο, με πλούσια τρεχούμενα νερά που κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική την περιοχή στον επισκέπτη που τυχαίνει να την ανακαλύψει. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά πέντε διαφορετικά ποτάμια διασχίζουν την Ηλεία και οριοθετούν τα σύνορα του Νομού με τις γειτονικές περιοχές.

Πάντως η πεζοπορία στη Νέδα, το μοναδικό ποτάμι

με θηλυκό όνομα, είναι μια συγκλονιστική εμπειρία για τους φυσιολάτρες, που βλέπουν να ξετυλίγεται μπροστά τους μια τεράστια ποικιλία από εικόνες. Τα νερά με εξαίρεση το καλοκαίρι είναι ορμητικά, βαθειά και σε κάποια σημεία ιδιαίτερα επικίνδυνα. Στο διάβα τους σχηματίζουν καταρράκτες και λιμνούλες, διασχίζουν φαράγγια και συναντούν χωριά και αρχαίες πόλεις

Στη λίμνη Καϊάφα, όπου και η ομώνυμη Λουτρόπολη θα βρείτε μία καθαρή αμμώδη ακτή που εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση και το πευκόδασος της Στροφυλιάς. Τα ιαματικά νερά είναι πλούσια σε υδρόθειο γι' αυτό και είναι έντονη μία βαριά μυρωδιά. Η παράδοση αναφέρει ότι η μυρωδιά οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί κατέφυγε να πλύνει και να καθαρίσει την πληγή του ο Κένταυρος Νέσσος που χτυπήθηκε από τα βέλη του Ηρακλή.

Και φυσικά η αρχαία Ολυμπία, ένα από τα σημαντικότερα Ιερά της Αρχαιότητας, αφιερωμένο στον Ολύμπιο Δία, ο χώρος όπου γεννήθηκαν και τελούνταν κατά την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι ανασκαφές στην Ολυμπία άρχισαν τον Μάιο του 1829 από Γάλλους αρχαιολόγους και συνεχίζονται έως σήμερα από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Πολλά από τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο του Λούβρου, όπου εκτίθενται.

Από τις ωραιότερες περιοχές της Ηλείας, η Κυλλήνη με τις απέραντες αμμώδεις παραλίες και τη θάλασσα με τα καταγάλανα νερά, μία περιοχή με διάσπαρτα τα σημάδια της ιστορίας, που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και εδώ και 40 χρόνια είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Για τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις μίλησε στο πλαίσιο του «Διακοπές 2012...θα πάμε!» ο ιδιοκτήτης του Κάστρο beach hotel Ανδρέας Λευκαδίτης, ο οποίος τόνισε πως φέτος παρουσιάζεται μείωση της κίνησης κατά 20-30%.

Διαγωνισμός για τους ακροατές του Αθήνα 9.84

Το τουριστικό ένθετο του Αθήνα 9.84 «Διακοπές 2012...θα πάμε!» πραγματοποιεί και αυτή την εβδομάδα διαγωνισμό. Ηκλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 23 Ιουνίου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην εκπομπή «Με δύναμη από την Πειραιώς».

Ένας μεγάλος τυχερός κερδίζει διαμονή για 2 άτομα, για μια βδομάδα στο Τολό, προσφορά της οικογένειας Σκαλίδη, καθώς και μια κρουαζιέρα από Τολό για Σπέτσες και Ύδρα προσφορά του καπετάνιου Δημήτρη Τριανταφύλλου

Ένας δεύτερος μεγάλος τυχερός κερδίζει 5 διανυκτερεύ

Keywords
Τυχαία Θέματα