Διαπραγματεύσεων συνέχεια

Παρατείνεται το θρίλερ για το PSI και αυτή την εβδομάδα, συμπαρασύροντας και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς το κούρεμα του χρέους αποτελεί προαπαιτούμενο για το δεύτερο μνημόνιο. «Η Ελλάδα είναι σε σταυροδρόμι: ή εθελοντική

αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία», δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσάρλς Νταλάρα. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πρόταση για την απομείωση του ελληνικού χρέους θα μετατραπεί σε συμφωνία, αν και δεν θέλησε να αναφερθεί στο ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων.

Οι πιθανότητες πλέον για κλείδωμα του PSI μετατίθενται για το τέλος του μήνα, οπότε συνέρχεται η νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

Πρόγευση, ωστόσο, των προθέσεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αναμένεται να αποτελέσει το αποψινό Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος. Γερμανία και ΔΝΤ πιέζουν για το ύψος των επιτοκίων των νέων ομολόγων, καθώς επιθυμούν πριν κληθούν να συμφωνήσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση, να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο.

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την απομείωση του ελληνικού χρέους και η ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα στην ατζέντα της χθεσινοβραδινής συνάντησης της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Aγκελα Μέρκελ με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα δυσκολεύεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει, διαφορετικά, η κατάσταση δεν θα μπορεί να διευθετηθεί», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα