Διάψευση για Ελληνικό

Η κυβέρνηση διαψεύδει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό. «Το σημερινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" είναι ανακριβές, δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του το Κατάρ, η Γερμανία δεν ενεπλάκη ποτέ, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της [Ευρωπαϊκής] Επιτροπής και έχει δημιουργηθεί μια ιστορία χωρίς καμία πραγματική βάση που αφήνει πολύ μεγάλα και αναπάντητα ερωτηματικά» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα στρατηγικών επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης.

"Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι εμείς θα κινήσουμε οτιδήποτε
είναι τελματωμένο, αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό, εκείνου είναι η περιουσία και δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι -που θα είναι σημαντικό για όλη την περιφέρεια- να μην αξιοποιηθεί επειδή ορισμένοι δημιουργούν διάφορες φοβίες", είπε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι "η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι εύκολη, έχουμε αρκετά προβλήματα, δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε επιπλέον προβλήματα όταν αυτά δεν υπάρχουν και να δημιουργούμε μια εικόνα της χώρας η οποία δεν είναι θελκτική, τέτοια δημοσιεύματα δεν συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση, αυτό είναι σαφές".

Ερωτηθείς αν είχε επαφή με το Κατάρ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι "προφανώς" και έχει επικοινωνία με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί πριν από δέκα μέρες στη διάρκεια της οποία το Κατάρ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την επένδυση στο Ελληνικό.

Ερωτηθείς για τη σχέση του αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο με την εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems, ο κ Παμπούκης είπε ότι "εξ όσων γνωρίζω είναι υπάλληλος της εταιρείας αυτής. Η εταιρεία αυτή είναι μια ιδιότυπη εταιρεία στην οποία είναι διάφοροι φορείς και εταίροι".

"Όταν συμβάλλεται μια εταιρεία Χ στην οποία υπάρχουν τρεις μελετητές οι οποίοι εργάζονται για την εταιρεία αυτή, τι σημαίνει; Βλέπετε τίποτα περίεργο; Έτσι γίνονται όλες οι συμβάσεις παντού. Όταν για παράδειγμα συμβάλλεται ο Piano (σ.σ.: ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου), δεν συμβάλλεται ο Piano ατομικά, συμβάλλεται το γραφείο του Piano" είπε ο κ. Παμπούκης χαρακτηρίζοντας "υπερβολές" την παρατήρηση ότι "ο Αθεμπίγιο είναι κλειδί στην υπόθεση αυτή" και προσθέτοντας ότι "ο Αθεμπίγιο κάνει ένα πρώτο σχέδιο από το οποίο θα προσδιοριστούν οι αξίες, δεν έχει μέσα αρχιτεκτονήματα".

Ερωτηθείς αν θα επιλεγεί η απευθείας ανάθεση ή ο διεθνής διαγωνισμός, ο κ. Παμπούκης είπε ότι "είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ούτε ανάθεση θα γίνει και σκεφτόμαστε τι μορφή θα έχει η διαγωνιστική διαδικασία. Προφανώς θα υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις για κάποιον ο οποίος έχει την πραγματική δυνατότητα να συμμετάσχει σε αυτό εφόσον έχει ενδιαφέρον να παρουσιαστεί. Είναι προφανές αυτό".

Σε ότι αφορά την παρατήρηση για "καθυστέρηση στο fast track του Ελληνικού", ο κ. Παμπούκης είπε ότι "το Ελληνικό δεν έχει υπαχθεί στο fast track, αλλά δεν έχει καθυστερήσει επίσης, καθώς "ξεκίνησε" θεωρητικά το 1995 και
Keywords
Τυχαία Θέματα