Διαψεύδουν οι σεισμολόγοι

Αστήριχτη φημολογία χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι την «είδηση» ότι δήθεν επίκειται ισχυρότατος σεισμός (έως 6 Ρίχτερ) στη χώρα μας μέσα σε 48 ώρες, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα world-earthquakes.com, που με τη βοήθεια μαθηματικών μοντέλων δίνει τις πιθανότητες για σεισμικά γεγονότα στην υφήλιο.

Η πιθανότητα, ωστόσο που έδινε η εν λόγω ιστοσελίδα για
μέσου μεγέθους σεισμό μόλις που ξεπερνούσε το 1,5%! Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «πρόβλεψη», πόσω μάλλον να αποτελέσει «είδηση Alert» περί επικείμενου σεισμού.

Το World Earthquakes, έχει αποσύρει την είδηση alert, ωστόσο ακόμη περιλαμβάνει την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που μπορεί να σημειώσουν σεισμική δραστηριότητα μέσα σε δύο ημέρες, με πιθανότητα περίπου 0,5%

«Κατ' αρχάς δεν μπορούμε να κάνουμε πρόγνωση σεισμών ανέφερε ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου και πρόσθεσε ότι η φύση μας έχει διδάξει πως δεν χωρά σε μαθηματικά μοντέλα
Keywords
Τυχαία Θέματα