Διαβεβαιώσεις για τα φάρμακα

Έως την Τετάρτη θα έχει ομαλοποιηθεί- σύμφωνα με δηλώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Χρήστου Κίττα- η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ελλείψεις φαρμάκων για χιλιάδες βαριά ασθενείς, κυρίως καρκινοπαθείς. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δ. Βαρνάβας ανέφερε πως ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι εξασφάλισε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς και η τροφοδοσία των νοσοκομείων θα γίνει από σήμερα.

Να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα, ώστε να παρθούν

οι κατάλληλες αποφάσεις «εδώ και τώρα», για το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, ζήτησε με δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς». «Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση» πρόσθεσε και σημείωσε ακόμη πως «το πρόβλημα λύνεται!».

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΝ που σημείωσε χαρακτηριστικά: «ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε "ακυβερνησία"».

Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα είχε με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς φαρμακοποιούς και προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας.

Επικοινωνία με τον κ. Πικραμμένο είχε και η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα