Διαβουλεύσεις και σύσκεψη στο Μαξίμου

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών δύο 24ωρα πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στη συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup, θα επιχειρηθεί η σύγκλιση των απόψεων των δύο πλευρών, με τους θεσμούς να διαμηνύουν ότι βάση της συζήτησης παραμένει η 5σελιδη πρόταση που επέδωσε στο Αλέξη Τσίπρα,
ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.

Νωρίτερα η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ διευκρίνισε ότι η Σύνοδος της Δευτέρας, θα είναι Σύνοδος διαβουλεύσεων και δεν θα λάβει αποφάσεις, εάν προηγουμένως, δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος στο επίπεδο των Υπουργών Οικονομικών και των τεχνικών κλιμακίων.

"Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι μια συνάντηση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο μπορεί να δώσει μαγικές λύσεις" τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, προειδοποιώντας για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, εάν αποβούν άκαρπες οι συνομιλίες.

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, υπό τον Πρωθυπουργό. Αργότερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, για μια ακόμη τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ηγέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα