Διευκρινίσεις Ρέππα

Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα διεμείφθησαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο θα δώσει στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, ο κ. Ρέππας δέχθηκε εκ των έσω πυρά για την αναποτελεσματικότητα του μέτρου της εφεδρείας καθώς ο αριθμός των αποχωρούντων υπαλλήλων θα είναι κατά πολύ μικρότερος από τις προβλέψεις με αποτέλεσμα να είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο των απολύσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό, στη συνάντηση με

την τρόικα δεν ζητήθηκαν επίσημα απολύσεις υπαλλήλων, ωστόσο δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τους υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ μεταξύ άλλων αποφασίστηκε για επιπλέον ένα έτος η αναστολή πλειστηριασμών για χρέη στις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα θα βρεθεί εκ νέου η τρόικα στα μέσα Ιανουαρίου, για την αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στόχος της Ελλάδας είναι να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους (PSI) μέχρι τα τέλη της χρονιάς ή τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Αντίθετα, σε «στάσιμο σημείο» βρίσκονται οι συζητήσεις για το PSI, αναφέρει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝτόιτσεΜπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν. Υποστήριξε ότι οι συζητήσεις «έχουν βαλτώσει» επειδή η ελληνική κυβέρνηση ζητά από τους ιδιώτες να δεχθούν απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν μεγαλύτερη του 50%.

Τη δυσκολία να υλοποιηθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα επανέλαβε στους εκπροσώπους της τρόικας ο πρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε πως η κυβέρνηση συγκροτήθηκε για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του χρέους. Όπως είπε υπονομεύουν την κυβέρνηση τα περί παράτασης της θητείας της.

Είναι απαραίτητο ένα μικρότερο και ευλύγιστο κυβερνητικό σχήμα για την αντιμετώπιση της κατάστασης είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σε ερώτηση αν εννοεί ανασχηματισμό χρησιμοποίησε τη λέξη «ανασύσταση».

«Θεωρώ ότι η νέα κυβέρνηση έχει πολύ σημαντική αποστολή στους επόμενους μήνες και είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα