Διεθνές Φεστιβάλ 140 ΜΑΧ

Θα το δούμε και αυτό: το «140 ΜΑΧ - 1ο Διεθνές Φεστιβάλ για την Τέχνη του Τιτιβίσματος»!.

Με στρογγυλά τραπέζια και αναγνώσεις, εργαστήρια βελτίωσης της γραφής, αναλύσεις της αισθητικής και της τεχνικής που χρησιμοποιεί η μεγάλη κοινότητα των μελών του Twitter, ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου στην Βιβλιοθήκη «Gabrielle-Roy» στο Κεμπέκ του Καναδά .

Οι διοργανωτές, μέλη του Ινστιτούτου Συγκριτικού Τιτιβίσματος αναγνωρίζουν πως αυτή η «μικρο-λογοτεχνία» δεν είναι και τόσο νέα,

αλλά αποτελεί προέκταση του ρητού, του αποφθέγματος, του γνωμικού, της παροιμίας. Λογοτεχνία υπό περιορισμούς, αλλά τόσο καρποφόρα, καθώς εγκρίνει τη χρησιμοποίηση έως και 140 χαρακτήρων/συμβόλων.

Το θέμα που θα συζητηθεί στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι είναι «Η Τέχνη του Τιτιβίσματος: Μια νέα Τέχνη;», ενώ η πρακτική των social media θα συζητηθεί σε ένα δεύτερο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Τέχνη του Τιτιβίσματος και Παιδαγωγική». Τέλος, το τρίτο τραπέζι θα επιχειρήσει να εξαντλήσει το θέμα «Γιατί τουϊτάρω;».

Ένα τρίπτυχο θα διανεμηθεί σε όσους συμμετάσχουν στις εργασίες του Φεστιβάλ: το πρώτο θα αφορά στην ανταλλαγή σκέψεων για τα στρογγυλά τραπέζια, το δεύτερο τα εργαστήρια βελτίωσης της τεχνικής και της εκπαίδευσης και το τρίτο τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό «ζωντανού» τιτιβίσματος και απονομής βραβείων σχολικού διαγωνισμού.

Όλα αυτά σε μια ημέρα, καθώς όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, μια εκδήλωση για τη γλώσσα του Twitter δεν θα μπορούσε παρά να είναι σύντομη και μεστή!

Keywords
Τυχαία Θέματα