Διεύρυνση συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας

Την κοινή πεποίθηση ότι Ελλάδα και Βουλγαρία μπορεί να διευρύνουν ακόμα περισσότερο και σε όλα τα επίπεδα την συνεργασία τους, εξέφρασαν στη συνάντηση που είχαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Βουλγαρικής ΔημοκρατίαςΡόσεν Πλεβνέλιεφ και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

Οι δύο άνδρες τόνισαν ακόμα την ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας τόσο απέναντι στην κρίση που πλήττει την Ευρώπη

όσο και για την ενδυνάμωση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Η κρίση που πλήττει την ΕΕ και τις δικές μας χώρες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μονόπλευρη λιτότητα και χωρίς μέτρα ανάπτυξης, που οδηγεί στην ύφεση. Ελλάδα και Βουλγαρία πρέπει να έχουν κοινή κατεύθυνσηστα νέα μέτρα που θα παρθούν ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την ύφεση προς όφελος των πολιτών μας».

«Ελλάδα και Βουλγαρία μπορούν να στείλουν το μήνυμα της ειρήνης και της ανάπτυξης των λαών στην περιοχή των Βαλκανίων.

Απότην πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση.

«Στην Ευρώπη και στη Βουλγαρία παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και ηθική συμπαράσταση τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Οι αποφάσεις που θα παρθούν εδώ από την ελληνική κυβέρνηση θα καθορίσουν και το μέλλον της Ευρώπης»,τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεβνέλιεφ.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Ελλάδας χάριντης οποίας, όπως είπε, η χώρα του πέτυχε πολλά σε σχέση με την ΕΕ.

Οκ. Πλεβνέλιεφ έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η συνεργασία τους πρέπει να διευρυνθεί σε όλα τα επίπεδα.

«Πιστεύω, θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά, υπάρχει κοινό ενδιαφέρον και δυναμική, θα εργαστούμε σκληρά για να πραγματοποιηθούν» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα