Διμερής συνεργασία Μόσχας-Σκοπίων

Κοινό σχέδιο για τακτικές διαβουλεύσεις το 2011-2012, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ Ρωσίας και ΠΓΔΜ σε διάφορους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, υπέγραψαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στην Αχρίδα, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Σεργκέι Λαβρόφ και Αντόνιο Μιλόσοσκι αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μιλόσοσκι τόνισε πως Μόσχα και Σκόπια
μοιράζονται κοινές αξίες, αμοιβαία συμπάθεια και πολιτιστικούς δεσμούς, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως "κεφάλαιο" για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στις προοπτικές "οικοδόμησης σύγχρονων σχέσεων για ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και των επενδύσεων" μεταξύ της χώρας του και της ΠΓΔΜ.

Σε ό,τι αφορά τη διμερή οικονομική συνεργασία, οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την "πρόκληση της ενδυνάμωσης της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού".

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ενημέρωσε, επίσης, το Ρώσο ομόλογό του για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα του, καθώς και για την πορεία του διαλόγου με την Ελλάδα αναφορικά με το ζήτημα του ονόματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα