«Δημόσια και Ιδιωτικά» στον ΑΘΗΝΑ984

Στο πρόγραμμα του «ΑΘΗΝΑ 9.84», η Αθήνα της σκέψης δημιουργεί τη δική της εκπομπή "Δημόσια και Ιδιωτικά", κάθε Κυριακή στη 1 το μεσημέρι.

Εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών σε ρόλο δημοσιογράφου συνομιλούν με τα πρόσωπα που προσκαλούν στο στούντιο του σταθμού για θέματα που επιλέγουν, στους ήχους της μουσικής που αγαπούν.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία που έλαβαν δραματικές διαστάσεις, σηματοδοτούν μια σύγκρουση με ιδιαίτερα πολιτικά, κοινωνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά, η οποία μπορεί να έχει
επιπτώσεις στις εσωτερικές ισορροπίες δυνάμεων της γείτονος χώρας, αλλά και να επηρεάσει τον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της περιοχής. Ο δυϊσμός που εμφανίζεται σήμερα στην Τουρκία είναι μεταξύ κοινωνίας και ισλαμικής εξουσίας, στοιχείο που εκδηλώνεται παράλληλα με τον διχασμό μεταξύ των δυτικόστροφων κοινωνικών ομάδων (διανοούμενοι, αστοί) και της ανατολικοποιημένης Τουρκίας. Πώς και πόσο μπορεί να επηρεάσει η αστάθεια αυτή την Κύπρο και την Ελλάδα; Ποιες νέες παράμετροι μπορεί να τροφοδοτήσουν καινούργιες στρατηγικές και γεωπολιτικές εξελίξεις; Την Κυριακή 23 Ιουνίου, ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής και διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, αναλύει με την καθηγήρια και διεθνολόγο, Μερσίλεια Αναστασιάδου, το φαινόμενο της Τουρκικής Άνοιξης.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα