ΔΝΤ στο Βελιγράδι

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας και υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής Γιόβαν Κρκόμπαμπιτς και εκπρόσωποι της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επισκέπτεται το Βελιγράδι, συμφώνησαν ότι όλες οι υποχρεώσεις προς το κράτος, από τους φόρους έως τις εισφορές, είναι έγκαιρα και στο σύνολό τους καταβεβλημένες.

Στη διάρκεια των συνομιλιών των δύο πλευρών, υπογραμμίσθηκε ότι η Σερβία αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις όπως και άλλες οικονομίες στον κόσμο - αύξηση υποχρεώσεων στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και ανεργία - τονίζεται σε

ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κρκόμπαμπιτς.

"Είναι απολύτως αδύνατο να γίνουν περικοπές δαπανών μέσω του τομέα κοινωνικής πολιτικής, καθώς οι κοινωνικά 'ευάλωτες' ομάδες βρίσκονται στο χαμηλότερο όριο αντοχής" δήλωσε ο κ. Κρκόμπαμπιτς και πρόσθεσε ότι "πολλά μαθημαντικά μοντέλα για την εισαγωγή της περικοπής δαπανών δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα που απέχει κατά πολύ από την καθημερινή ζωή".

Ο ίδιος ενημέρωσε την επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ζουζάνα Μουργκάσκοβα πως οι τροποποιήσεις στην εργασιακή νομοθεσία θα έχουν "περάσει" μέχρι το τέλος του 2013.

Την περασμένη εβδομάδα,η αποστολή του ΔΝΤ ξεκίνησε τον κύκλο συνομιλιών με τους Σέρβους αξιωματούχους και εκπροσώπους για την κατάσταση στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε επίπεδο ομάδων εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα