Δοκιμάζεται η κυβερνητική συνοχή

Σε  ένα «αντάρτικο» συνείδησης έχουν αποδυθεί βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, ενώ η επιχείρηση πειθούς για το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων στις Κ.Ο των δυο κομμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση μετρά ήδη μια απώλεια, την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, Γ. Κουτσούκου, ενώ πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, Π. Στασινός,  παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα. Οι εξελίξεις μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup, απειλούν και την κυβερνητική

συνοχή, καθώς παραμένει ανοικτό το εάν θα παραμείνει εντός κυβέρνησης το ΛΑΟΣ, κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει σε λίγο ο Γ. Καρατζαφέρης.
Αργά το απόγευμα συνεδριάζει η Κ. Ο του ΠΑΣΟΚ , ενώ το βράδυ στις 8 η Κ.Ο της Ν.Δ.

Την ανάγκη να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη στην Ελλάδα επισήμανε μιλώντας πριν από λίγο στον Αθήνα 9.84, ο οικονομολόγος Σπύρος Ρεπούσης, ο οποίος εκτιμά ότι τα νέα μέτρα δεν θα αποδώσουν.

Λάθος, χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο βουλευτή του κόμματος Δημήτρης Σταμάτης, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ.

Εν τω μεταξύ, τόσο ο Χάρης Καστανίδης, όσο και η Λούκα Κατσέλη και οι δύο πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αναφέρουν ότι θα αποφασίσουν τι θα πράξουν μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος. Ζητούμενο και η στάση που θα κρατήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.Πάντως, από τον εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ Πάνο Μπεγλίτη ήδη έχει γίνει γνωστό ότι στην ψηφοφορία της Κυριακής δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ, άφησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ-1. 

Keywords
Τυχαία Θέματα