«dopios» στην Αθήνα

Γίνε «dopios» στην πόλη σου προτρέπει τους κατοίκους της Αθήνας μία νέα διαδικτυακή κοινότητα χρηστών, παροτρύνοντάς τους να δείξουν σε τουρίστες από όλο τον κόσμο τις ομορφιές της πόλης τους μέσα από τα δικά τους μάτια: βόλτα στα καλύτερα μπαρ της πόλης, εκδρομές σε κοντινά νησιά, σπιτικό παραδοσιακό γεύμα, ακόμα και… bouzoukia night!


Πρόκειται για την ιστοσελίδα Dopios (www.dopios.com), μία κοινότητα χρηστών που συνδέει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο

που θέλουν να επισκεφθούν μία πόλη με τους ντόπιους της πόλης αυτής.
Ο κάθε ντόπιος καταγράφει μέσω του προφίλ του στο Dopios τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στον τουρίστα, εμπειρίες που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα των τουριστικών οδηγών. Σε αυτές συγκαταλέγονται φαγητό με την οικογένειά του, εκδρομή με ιστιοπλοϊκό, νυχτερινή έξοδο στα μπαρ της πόλης, βουτιές σε κοντινούς προορισμούς, ξενάγηση στα φοιτητικά στέκια, βόλτα στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, ακόμα και μάζεμα ελιάς! Έτσι, οι ντόπιοι-μέλη της ιστοσελίδας έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους τουρίστες τα μυστικά της πόλης τους, να κάνουν γνωριμίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αλλά και να κερδίσουν επιπλέον χρήματα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και συμβουλές σε τουρίστες.

Οι τουρίστες που χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους και επιλέγουν μία ή περισσότερες από τις εμπειρίες που προτείνονται ή αναρτούν αίτημα για κάποια εμπειρία που θα επιθυμούσαν, πληρώνοντας για τις εμπειρίες αυτές και ένα σχετικό αντίτιμο. Οι ντόπιοι ομαδοποιούνται σε κατηγορίες ανάλογα με τις θεματικές που προτείνουν, προκειμένου οι τουρίστες να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν αυτές που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους: πολιτισμό, νυχτερινή ζωή, αξιοθέατα, δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς ή αγορές. Επίσης, οι τουρίστες μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους, προκειμένου να τους θέτουν τις απορίες τους πριν από την άφιξή τους στον προορισμό (π.χ. Ποια περιοχή είναι ασφαλής για να μείνουν).

Πίσω από τη διαδικτυακή αυτή κοινότητα βρίσκονται τρεις νέοι Έλληνες, ο Αλέξανδρος Τρίμης, ο Νίκος Σαριλάκης και ο Μανώλης Κουνελάκης, οι οποίοι δημιούργησαν το Dopios μαζί με τον Ινδό προγραμματιστή Ανάντ Χένρι. Έχοντας ως εφόδιό τους σημαντικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Κάρνεγκι Μέλον, Στάνφορντ και Γκόλντεν Γκέιτ, οι τρεις Έλληνες δημιουργοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία της ιστοσελίδα, προκειμένου να φέρουν σε επαφή τους ταξιδιώτες με τους ντόπιους. Οι τρεις νέοι βρέθηκαν πριν από λίγα χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο από τις γενέτειρές τους Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. «Στο Σαν Φρανσίσκο νιώθεις ότι είσαι στο κέντρο των εξελίξεων. Παντού συναντάς ιδρυτές νέων εταιρειών, νέες ιδέες και δράσεις για τους νέους επιχειρηματίες. Είναι ένα οικοσύστημα που δημιουργεί αυτές τις ιδέες: πανεπιστήμια, επενδυτές και άτομα που ελκύονται από την ενέργεια αυτής της πόλης. Νιώθεις ότι κάτι κινείται, οπότε δεν μπορείς να αποφύγεις την επιχ
Keywords
Τυχαία Θέματα