Δυσκολίες στην εφαρμογή των μέτρων

Στρωμένος με αγκάθια ο δρόμος για την ψήφιση και υλοποίηση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων που προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες η κυβέρνηση ενόψει και της άφιξης της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι δυστοκίες που παρατηρούνται σε επιμέρους κρίσιμα ζητήματα -όπως στο θέμα των ειδικών μισθολογίων για το οποίο τελικά δεν ελήφθη καμία απόφαση στη χθεσινή σύσκεψη- παραπέμπονται όπως όλα δείχνουν στην αυριανή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους, την πρώτη μετά και τις επαφές Σαμαρά στο εξωτερικό.

Σε

οτι αφορά τα της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, σε αυτή συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. «Είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις φετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

Κατόπιν αυτού, αναζητούνται εναλλακτικά μέτρα προκειμένου να προστατευθούν τα μισθολόγια και ιδίως οι αποδοχές των μάχιμων ένστολων, τα οποία προβλεπόταν να περικοπούν το 2012 βάσει του μνημονίου. Ωστόσο ούτε χθες υπήρξε τελική συμφωνία και με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας αναμένεται η άφιξη των επικεφαλής της τρόικας για να οριστικοποιηθούν οι μειώσεις στις ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκεται η μείωση στις αποδοχές για αυτές τις κατηγορίες να μην ξεπεράσει το 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα