Δυσοίωνες προβλέψεις

Κύμα απολύσεων και μειώσεων αποδοχών στην αγορά εργασίας τουλάχιστον το επόμενο εξάμηνο. Σύμφωνα με έρευνα, τέσσερις στις δέκα εταιρείες θα μειώσουν το προσωπικό τους, άλλες τόσες θα μειώσουν τους μισθούς, ενώ μόλις μία στις επτά θα κάνει προσλήψεις. Το 23% έχει μειώσει μισθούς, το 57.9% των εταιρειών δεν έδωσε καθόλου αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο, ενώ το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 63.2%, τους επόμενους δώδεκα μήνες. Μόνο το 7.1% θα δώσει αυξήσεις πάνω από 3%. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες περικοπές στις συντάξεις αν συνεχιστεί η ύφεση, άφησε μιλώντας την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής,

ο Υπουργός Εργασίας.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι το επίπεδο των συντάξεων της περιόδου 2012-2013 είναι διασφαλισμένο με βάση τα δεδομένα που έχουν προϋπολογιστεί. «Αν όμως η ύφεση και η ανεργία συνεχιστούν και την περίοδο 2013-2015, τότε οι συντάξεις δεν μπορούν να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο», πρόσθεσε. Για την υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας, είπε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι το μόνο και πως μέσα από την ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι επτά κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΙΚΑ μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος. Οι γυναίκες φέρονται να αποδέχθηκαν ενώπιον του ανακριτή το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσαν πρόθεση να επιστρέψουν μερίδιο της ζημιάς.

Εν τω μεταξύ, περίπου 50 χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν προσέλθει στην απογραφή για την χορήγηση προνοιακών επιδομάτων η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Επίσης, από σήμερα και για δύο μήνες η απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου στις τράπεζες. Η φυσική παρουσία τους στα πιστωτικά ιδρύματα είναι υποχρεωτική, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξής τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα