Εύκολα ο Πλατανιας, θρίλερ στα Πηγάδια

Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας, παίρνοντας την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου. Στη διαδικασία των πέναλτι (5-4) απέκλεισε η Ξάνθη τον μαχητικό Εθνικό Γαζώρου.

Ο Πλατανιάς, εκμεταλλευόμενος το υπέρ του 3-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και την εμφανή διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει από την Αναγέννηση, πέρασε και από την Καρδίτσα με 1-0. Το γκολ για την ομάδα
του Άγγελου Αναστασιάδη πέτυχε ο Αναστασάκος με πέναλτι στο 36', σφραγίζοντας την πρόκριση στη φάση των "16", εκεί όπου οι Κρητικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης στα Πηγάδια. Η Ξάνθη, έχοντας αποσπάσει ισοπαλία 1-1 απο τον Εθνικό Γαζώρου στις Σέρρες, υποδέχτηκε την ομάδα από τη Football League με στόχο να "καθαρίσει" από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Όμως, ο αντίπαλός της αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει. Στο 22', οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με αυτογκόλ του Γούτα. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 60' με τον Ονουάτσι, οδηγώντας το ματς στην ημίωρη παράταση. Στον έξτρα χρόνο, τίποτα δεν άλλαξε κι έτσι όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.
Τα τέσσερα πρώτα βρήκαν στόχο, ενώ το πέμπτο και το έκτο ήταν εκατέρωθεν άστοχα! Στην έβδομη και τελευταία απόπειρα, ο Βάλλας σκόραρε για την Ξάνθη, ενώ ο Γεωργιάδης δεν κατάφερε να "απαντήσει". Στην επόμενη φάση, η Ξάνθη θα παίξει με τη Βέροια.
Keywords
Τυχαία Θέματα