Έφυγε από τη ζωή ο Μάριο Λεσίνι

Ένας από τους παλιούς Έλληνες ταχυδακτυλουργούς, ο Μάριος Λεούσης, επί το καλλιτεχνικότερον Μάριο Λεσίνι, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, μεθαύριο Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στις 3:30 το μεσημέρι.

Με ιδιαίτερη θέρμη μίλησε για τον Λεσίνι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνάδελφός του, ταχυδακτυλουργός Κρίστοφερ, πρόεδρος της Ακαδημίας Ταχυδακτυλουργών Ελλάδος, που ιδρύθηκε

το 1975: «Ο Λεσίνι έβγαλε την ταχυδακτυλουργία από τις λαϊκές εκδηλώσεις, τα παζάρια κ.λπ. και την εκσυγχρόνισε. Φορούσε κοστούμι και παπιγιόν, ήταν από τους πρώτους περιστεράδες και τραπουλάδες. Άνοιξε δρόμο σ΄εμάς τους νεότερους. Έλαμψε μεταπολεμικά σε καμπαρέ, σε θέατρα, στη Μάντρα του Αττίκ, στο Πεδίο του Άρεως, έκανε περιοδείες στο εξωτερικό. 'Εζησε τις παλιές καλές εποχές των ταχυδακτυλουργών, ενώ είχε γίνει ανάρπαστος στα πάρτι της εποχής, που δούλευε ακόμα ως ερασιτέχνης».

Για τον Λεσίνι, πάντως, η ταχυδακτυλουργία, «ήταν μια καλή επαγγελματική πορεία», η οποία του έβγαζε «όχι μόνο ένα καλό μεροκάματο, αλλά και καλά λεφτά», όπως είχε εξομοληγηθεί στο παρελθόν, στην εφημερίδα της Ακαδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα