Στο επίκεντρο η μείωση του Δημοσίου

Μαραθώνιες διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να ανοίξει ο δρόμος για τις επόμενες δόσεις, μεμεγάλο «αγκάθι» να παραμένει το δημόσιο και οι απολύσεις. Τοθέμα της μείωσης του δημοσίου βρίσκεταιστο επίκεντρο της νέας συνάντησης τωνεπικεφαλής της τρόικας αυτή την ώρα μετον αναπληρωτή Υπουργό ΟικονομικώνΧρηστο Σταικούρα και τον αρμόδιο ΥπουργόΑντώνη Μανιτάκη, ο οποίος νωρίτεραεξέφρασε αισιοδοξία

ότι το θέμα θακλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Προηγήθηκεσυνάντηση μεταξύ του τεχνικού κλιμακίουτης τρόικας και υπηρεσιακών παραγόντωντου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντησητου κ. Μανιτάκη και της τρόικας.

O Γιάννης Στουρνάρας αποχώρησε για το Δουβλίνο, ενόψει του αυριανού Eurogroup. «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά ανακοινώσεις θα γίνουν για το σύνολο του "πακέτου", αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», σχολίασε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Στο θέμα του δημοσίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος συναντήθηκε το απόγευμα με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και αυτή η υπόθεση, μίλησε δε για «άψογη συνεργασία με τα άλλα υπουργεία» και χαρακτήρισε «μυθεύματα» τα περί του αντιθέτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα