Εκδικάζεται η μήνυση Κασιδιάρη

Εκδικάζεται αυτή την ώρα στο Βʼ Μονομελές Πλημμελειοδικείο η μήνυση του νεοναζί πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός». Στην δίκη παρίσταται ο μηνυτής Ηλίας Κασιδίαρης και πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης της εφημερίδας,μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Αφορμή για τη μήνυση είναι η δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο ο

Κασιδιάρης εμφανίζεται να υποδύεται τον αρχιφύλακα που επιβλέπει τον ξυλοδαρμό «κρατούμενου» από «αστυνομικούς». Ο μηνυτής επικαλείται τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, για ένα βίντεο που απλώς επιβεβαιώνει μια καθιερωμένη πρακτική στο ρεπερτόριο της Χρυσής Αυγής: αυτήν της αντιποίησης αρχής, που προφανώς αποτελεί αδίκημα.

«Εγώ μόλις κατέθεσα ως μάρτυς σε μια δίκη η οποία ενδιαφέρει την κοινή γνώμη σε ένα παρά πολύ μεγάλο βαθμό. Όχι τόσο για την ιδιότητα των πρωταγωνιστών όσο κυρίως γιατί αφορά την Ελευθερία του τύπου, την ελευθερία ενημέρωσης όλων μας. Το ξέρουμε ότι σε αυτή την περίπτωση το κοινό πάντοτε έχει ένα δικαίωμα- και το αναγνωρίζει και η ίδια η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα-επιβεβαίώνει την συνταγματική προστασία του τύπου ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να δεχόμαστε μια εντονότερη επέμβαση τα δημόσια πρόσωπα σε ότι αφορά την εικόνα μας και τους λόγους μας. Εγώ μια φωτογραφία είδα. Από εκεί δεν μπορώ να συμπεράνω. Αλλά αναρωτιέμαι τώρα ... Εάν είναι κάτι που αφορά πλάκα και επίσης γίνεται και πλάκα στην πλάκα από την εφημερίδα, που είναι τότε το πρόβλημα;»

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ κ . Δημήτρης Τρίμης προέβει σε δηλώσεις αμέσως μετά την κατάθεση του ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται έξω απο το κτήριο 8 της δίκης «επιτέθηκαν» λεκτικά στον κ. Τρίμη και για περίπου 10 λεπτά η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Ευτυχώς δεν χρειάσστηκε ούτε καν η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την αποχώρηση του κ. Τρίμη απο τα δικαστήρια.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα