Εκδηλώσεις υπό το φως του φεγγαριού

Ογδόντα εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους ανα την Ελλάδα, θα συνοδέψουν την δεύτερη πανσέληνο του μήνα, το μπλε φεγγαρι όπως αλλιως ονομάζεται, που θα κυριαρχήσει απόψε στον ουρανό.
Οι αρχαιολόγοι και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εργαζονται στον τομέα του πολιτισμού, θα δουλέψουν αφιλοκερδώς, προκειμένου το κοινό να

μην χάσει την ευκαιρία να απολαύσει το αστρονομικό αυτό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,5 χρόνια, μέσα από τους χώρους αυτούς, οι οποίοι του προσδίδουν μια ιδιαίτερη οπτική μαγεία.

Πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και γενικότερα στη Αττική, με την Ακρόπολη να δεσπόζει φωτισμένη, αλλα κλειστή για το κοινό, για λόγους ασφαλείας.

“Οι χώροι ανοίγουν με τη συμβολή των εργαζομένων του υπουργείου πολιτισμού γιατι είναι κάτι που έχει καθιερωθεί, ο κόσμος συρρέει όπου γίνεται εκδήλωση και δεν θέλαμε να το στερήσουμε αυτό σε κανέναν, εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται τωρα το υπουργείο.” είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου.

Η κ Κουτσούμπα τόνισε οτι μπορεί στην Ακρόπολη να μην γίνουν εκδηλώσεις, καθώς ο κόσμος που πήγαινε τα προηγούμενα χρόνια εκει ήταν πολύς και εκτος του ότι δεν ήταν ευκολο να απολαύσει κανεις την σελήνη, υπάρχει κι επικινδυνότητα, ωστόσο υπάρχουν τριγύρω άλλοι χώροι απ΄όπου μπορεί να δει κάποιος την πανσέληνο, όπως είναι η Πνυκα.

Η κ Κουτσουμπα αναφέρθηκε ενδεικτικά και σε καποιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την πανσέληνο, όπως η εκδήλωση που θα γίνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου, με μουσική και ξενάγηση στην έκθεση των Αντικυθήρων, αυτή στο Επιγραφικό μουσείο όπου θα προβληθεί η Αγέλαστος Πέτρα και θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινου με τον σκηνοθέτη, αλλα και στο Σούνιο, που όπως είπε είναι ένα πολύ ομορφο μέρος για να δει κανεις το φεγγάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα