Έκκληση απομάκρυνσης αμάχων από τη Χομς

Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί απηύθυναν σήμερα έκκληση για να απομακρυνθούν οι γυναίκες και τα παιδιά από την Μπάμπα Αμρ, συνοικία της πόλης Χομς που πλήττεται περισσότερο από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος Ασαντ.

«Ζητούμε να μας επιτρέψουν να απομακρύνουμε τις γυναίκες και τα παιδιά από την Μπάμπα Αμρ», τόνισε ο Χάντι Αμπντάλα, μέλος της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης και πρόσθεσε: «οι κάτοικοι ζουν μέσα στο κρύο και σε ανυπόφορες συνθήκες, περιμένοντας το θάνατο».

Ο

Αμπντάλα επισήμανε ότι «νέες στρατιωτικές ενισχύσεις έφτασαν στην πόλη» και εξέφρασε το φόβο ότι θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στην Μπάμπα Αμρ ή άλλες συνοικίες της Χομς που ελέγχουν αντάρτες.

Στη Δαμασκό, όπου τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν πρωτοφανείς διαδηλώσεις, οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Το Σάββατο, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των χιλιάδων ανθρώπων που παραβρέθηκαν στις κηδείες τεσσάρων διαδηλωτών που σκοτώθηκαν την προηγούμενη ημέρα στο Μαζέ, συνοικία της Δαμασκού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα