Εκκλησία και παιδεραστία στο Βέλγιο

Περίπου 80 πιθανολογούμενα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς και μοναχούς στο Βέλγιο προσέφυγαν σε αστικό δικαστήριο σε βάρος της Αγίας Έδρας και ανώτατων αξιωματούχων της καθολικής εκκλησίας στη χώρα τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι τους. 

Αυτή η "ομάδα των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης που έγινε στους κόλπους της Εκκλησίας κλήτευσε την Αγία Έδρα, τους βέλγους επισκόπους και μοναχούς να εμφανιστούν ενώπιον του Πρωτοδικείου της Γάνδης", εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ένας από τους δικηγόρους, ο Βάλτερ βαν
Στέενμπρίγκε.

Η Αγία Έδρα είναι "η κεντρική διοίκηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας" και "η ενσάρκωση του παπισμού", δήλωσε ο κ. Βαν Στέενμπρίγκε.

Ο πάπας "διορίζει τους επισκόπους και έχει εξουσία πάνω τους, γεγονός που τον καθιστά υπεύθυνο για τα λάθη τους. Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα δικά του λάθη: παρέλειψε να παρέμβει προσωπικά και να δώσει οδηγίες, γεγονός που επέτρεψε να συνεχιστούν οι κακοποιήσεις και να χειροτερέψει η ζημιά", συνέχισε.

Οι ενάγοντες έδωσαν εντολή σε ένα δικαστικό κλητήρα να αποστείλει τις κλητεύσεις. Αυτή που αφορά την Αγία Έδρα, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της μετάφρασης στα ιταλικά, δήλωσε ο κ. Βαν Στέενμπρίγκε.

Το δικαστήριο της Γάνδης θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να συντάξει χρονοδιάγραμμα για τις ακροάσεις, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η όλη διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα