«Εκκλησιάζουσες» στην Επίδαυρο

Η πολιτική σάτιρα του Αριστοφάνη, «Εκκλησιάζουσες», παρουσιάζεται την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, από το Θέατρο Νέου Κόσμου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος και την απόδοση κειμένου ο Βασίλης Μαυρογεωργίου. Ερμηνεύουν μεταξύ άλλων, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Κώστας Κόκλας και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

«Η δική μας η παράσταση, αποτελεί μια σύγχρονη ματιά πάνω στο αρχαίο

κείμενο», είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου.

«Το ζήτημα που θέτει ο Αριστοφάνης είναι αν μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η εξουσία των ανδρών στην εποχή του, τα πράγματα θα γινόντουσαν καλύτερα, στην περίπτωση που έπαιρναν οι γυναίκες την εξουσία στα χέρια τους, κάτι που στη σημερινή κοινωνία, έχει γίνει», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε: «Στην ανδροκρατούμενη κοινωνία μας, βλέπουμε τις γυναίκες που έχουν εξουσία ή συμμετέχουν σε αυτή, να προσπαθούν να επιδείξουν πυγμή ίδια με αυτή των ανδρών με αποτέλεσμα να μεταμφιέζουν το μυαλό τους σε ανδρικό. Και το μυαλό τους να χάνει την γυναικεία ευαισθησία που είναι πολύτιμη σε όποιον χώρο κι αν βρίσκεται η γυναίκα. Μας απασχόλησε αυτό το θέμα και κάναμε τη δική μας παρέμβαση».

Τέλος, είπε: «Κάναμε την δική μας Πραξαγόρα προφήτισσα, η οποία να έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο και να φτάνει μέχρι τη σημερινή εποχή, έτσι ώστε επιστρέφοντας στην εποχή της, να μπορεί να συμβουλέψει τις συμπολίτισσές της , παίρνοντας την εξουσία να μην την πατήσουν όπως έκαναν οι γυναίκες του 20ου αιώνα».

Εισιτήρια από 10 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα