Αίγυπτος: Έκρυθμη η κατάσταση

Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο νωρίς το απόγευμα στο Κάιρο από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο στρατό και οπαδούς του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.

Ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε ανέβηκε το βράδυ στο βήμα για να μιλήσει σε συγκεντρωμένουςισλαμιστές υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σε έναπροάστιο του Καΐρου.Οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ανακοινώσει χθες πως ο Μπαντίε είχε συλληφθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς

μετέδωσε πως υπάρχουν τραυματίες από πυροβολισμούς, καθώς ένα πλήθος ανθρώπων προσπάθησε να κάνει πορεία προς το στρατόπεδο, στο οποίο κρατείται ο Μόρσι. Ο αιγυπτιακός στρατός δεν άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον Μόρσι, δήλωσε εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων.

Πολλοί εκ των ισλαμιστών διαδηλωτών, σύμφωνα με το BBC, καλούν σε εκτέλεση του στρατηγού Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σισί, ο οποίος ανακοίνωσε την καθαίρεση Μόρσι.

Άρματα μάχης και στρατιωτικό προσωπικό έχει αναπτυχθεί σε πιθανά σημεία έντασης στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ενώ φιλελεύθερος συνασπισμός της Αιγύπτου απηύθυνε «επείγουσα έκκληση» προς τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους σε απάντηση στις διαδηλώσεις των ισλαμιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα