«Εκστρατεία» Ρώσων στη Βαρσοβία

Οι πολωνικές αρχές περιμένουν νέα κοσμοσυρροή από Ρώσους οπαδούς που θα βρεθούν στην Βαρσοβία για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας της χώρας τους με την αντίστοιχη της Ελλάδας.

Ο αριθμός είναι διπλάσιος απ' αυτούς που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Πολωνίας και τα έκαναν «γης μαδιάμ» με το πολεμικό σκηνικό που εκτιλύχθηκε ανάμεσα σε Πολωνούς και Ρώσους.

Στο παιχνίδι εκείνο παρότι είχαν επιστρατευτεί περισσότεροι
από 6000 αστυνομικοί τα επεισόδια που ξέσπασαν ήταν βίαια και οι αρχές προχώρησαν 184 σε προσαγωγές! Ηδη οκτώ εξ αυτών καταδικάστηκαν έως και με 12 μήνες αναστολή, ενώ κάποιοι άλλοι πλήρωσαν βαρύ πρόστιμο.

Ο υπουργός εσωτερικών της Πολωνίας, Γιάτσεκ Τσικότσκι ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη κι έχει φροντίσει να μην ανοίξει μύτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τασκ του ξεκαθάρισε πως οι πολωνικές αρχές φέρουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι γίνει.

Οι σχέσεις των δυο χωρών που ήταν τεταμένες έπεσαν και πάλι σε δυσχέρεια μετά τα τελευταία συμβάντα, που έλαβαν χώρα στην γέφυρα Πονιατόφσκι κατά τη διάρκεια της ημέρας της ανεξαρτησίας των Ρώσων.
Keywords
Τυχαία Θέματα